Despre Ana Danilov

Designul de interioare este un domeniu in continua dezvoltare, vorbind in general. In particular este un `spatiu` in care te dezvolti in primul rand ca artist dar si ca mediator si avocat al stilurilor sau culorilor.

Sa fii designer de interioare/decorator inseamna sa intelegi, inseamna sa vinzi, sa alegi, sa redai, sa umpli forme, inseamna sa pictezi de cele mai multe ori pe o panza pe care s-au aruncat deja culori.

Ca artist nu pot trai fara surse de inspiratie si desi sunt o fiinta citadina, ma las inspirata de micile mele calatorii cu bicicleta in afara orasului, de mare, sau  alaturi de pisici. Nu rade tu cititorule, pisicile sunt bucurie si ras pentru degete. Matasea blanitei lor imi aminteste de fiecare data cand le mangai ca si in design este importanta tactilitatea, ca avem nevoie de catifea, de casmir si matase. De cate ori deschid un catalog de textile de draperie sau propun un tapet nu rezist sa nu imi trec palma peste ele. TREBUIE sa le simt. Si uneori, tocmai acel moment devine inspiratie pentru tot restul. Alteori, de la un pattern mic, ca la un fascinant joc de domino, se aseaza celelalte piese intregind conceptul. Mai intai in mintea mea si apoi in proiectul 3D.